Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Black pit beans

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Goda bönor, het chili och rökt fläsk – en riktig cowboypanna! Om du vill kan du äta stekt ägg och ketchup till.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sirap
  • cirka 400 g svarta bönor, kokta
  • cirka 400 g kidneybönor, kokta
  • 1–2 msk chilisås, Heinz
  • 2 tsk chipotlepasta
  • ½ tsk chiliflakes
  • salt
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 2 chorizokorvar
  • bladpersilja

Så här gör du

  1. Dela löken i fyra bitar och skiva bitarna. Stek löken i smöret på medelvärme i en stekpanna. Skiva vitlöken och lägg i den när löken börjar mjukna. Ringla på sirap och låt den karamellisera löken lite lätt.
  2. Häll av bönorna ordentligt i ett durkslag och blanda ner i stekpannan. Rör ner chilisås, chipotlepasta och chiliflakes. Strö över lite salt, tänk på att fläsket är salt så det räcker med lite.
  3. Dra av stekpannan från värmen.
  4. Skär fläsket i ½ centimeter tjocka skivor och skär korven i 1 centimeter tjocka skivor, lite på snedden.
  5. Grilla fläsket och korven i grillpanna eller på grillen. Om du grillar på grillen är det lättare att grilla korvarna hela och skära upp i skivor efteråt.
  6. Garnera med bladpersilja.