Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsvåfflor med vanilj-crème fraiche

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Egentligen används ett speciellt våffeljärn för tjocka belgiska våfflor. Ett stort våffeljärn som rymmer mycket smet och ger tjocka våfflor går också bra.

Ingredienser

10 våfflor
  • knappt 4 dl (210 g) extra fint mjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 tsk smör
  • 125 g blåbär (färska eller frysta)
  • 250 g crème fraiche
  • 1 vaniljstång eller 5 ml vaniljessens
  • 4 tsk socker
  • 80 lönnsirap
  • en handfull färska blåbär

Så här gör du

  1. Sikta mjöl, salt, socker och bakpulver och blanda. Vispa ihop ägg, mjölk och smör och lägg i blåbären.
  2. Blanda i de siktade ingredienserna och låt sedan vila i kylskåp i 15 minuter.
  3. Värm ett våffeljärn, häll i smet och stek tills våfflan är knaprig och gyllenbrun. Håll de färdiga våfflorna varma.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda crème fraiche, vaniljfrön och socker. Skeda över de heta våfflorna och häll sirap över. Dekorera med extra bär.