Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärssylt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lättgjord och god sylt sötad med dadlar och äpple! Perfekt till pannkakor, bakning eller att smaksätta yoghurt/kvargen med!

Ingredienser

1 portion
  • 225 g frysta blåbär, gärna svenska
  • 1 st äpple, söt sort
  • vatten
  • 3 msk dadelsirap (eller honung)
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 45 fruktpektin

Så här gör du

  1. Skala och finhacka eller grovriv äpplet. Lägg i en kastrull och häll i vatten så att äppelhacket nästan täcks. Låt koka upp och sedan koka tills äpplet mjuknat. Mosa det då slätt med en gaffel i kastrullen.
  2. Tillsätt blåbären och dadelsirapen och låt det koka upp. Låt puttra ca 20-30 min utan lock, rör om ett par gånger. Smaka av med vaniljpulver.
  3. Dra av kastrullen från plattan och häll i pektinet under omrörning. Rör i ca 5 min tills sylten börjat tjockna. Häll sedan upp i en rengjord glasburk och låt svalna innan du sätter på locket! Förvaras i kylskåp i upp till 3 veckor.
4 kommentarer om "Blåbärssylt"
Du kanske även gillar