Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsglass-cheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Den här cheesecaken gör du av vaniljglass och cream cheese smaksatt med sommarens goda blåbär.

Ingredienser

8 bitar
  • 20 digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning:

  • 125 g blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 300 g cream cheese
  • 3 askar vaniljglass à ½ liter

Topping:

  • 1-2 askar hallon
  • mynta
  • ätbara blommor, till exempel rosor

Så här gör du

  1. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en form med hög låstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.
  2. Lägg blåbären i en liten släpplättstekpanna. Strö över sockret. Värm bären under försiktigt omrörning, tills sockret smält och blåbären saftar sig. Passera bären genom finmaskig sil. Ta av värmen och låt bären kallna.
  3. Skär glassen i små bitar, lägg den i en bunke och rumstemperera cirka 10 minuter. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp tills den blivit mjuk och smidig, cirka 1 minut. Tillsätt de passerade bären och vispa ihop.
  4. Häll blåbär- och creamcheesemassan i bunken med glassen och blanda ihop snabbt. Häll massan i formen och ställ i frysen över natten.
  5. Ta glasscheesecaken ur formen och ställ den på ett serveringsfat. Garnera med bär, myntablad, och blommor. Temperera i kylskåp cirka 40 minuter och servera.