Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsbars med choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Perfekta bitar att ta med till gymmet eller jobbet. Bra som mellanmål eller när du behöver fylla på med energi före eller efter träningspasset.

Ingredienser

20 bitar
  • 200 g torkade fikon
  • 2 dl müsli
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 msk blåbärspulver
  • ½ dl torkade gojibär
  • ½ dl torkade blåbär
  • 1 dl mandel, grovt hackad

Chokladöverdrag

  • 150 g mörk choklad
  • 1 ½ msk kokosolja

Att strö över

  • blåbärspulver

Så här gör du

  1. Skölj fikonen, klipp bort den hårda stjälken. Skär eller klipp fikonen i bitar och lägg i blöt i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och lägg fikonbitarna i en mixer tillsammans med müslin och hälften av havregrynen, mixa ihop till en massa.
  2. Flytta över massan till en bunke och blanda i resten av havregrynen, blåbärspulver, torkade bär och mandeln.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 24×24 centimeter. Lägg massan i formen och platta ut med baksidan av en sked eller med en slickepott. Ställ in formen i kylen medan du gör i ordning chokladöverdraget.
  4. Hacka och smält chokladen och kokosoljan i ett varmt vattenbad eller i mikron och rör ihop till en jämn smet. Ta ut formen ur kylen och bred ett tunt lager av chokladen över kakan. Låt den stelna och skär upp i bitar. Strö över lite extra blåbärspulver.
  5. Slå in varje bar i cellofan, smörgåspapper eller plastfolie och förvara i kylen.