Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärs- och hasselnötsmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gudomligt söta blåbärsmuffins med smak av hasselnöt. Indiansocker ger en knäckig, kolaaktig smak. Indiansocker har med andra ord en kraftigare smak. Indiansocker upptas långsammare av kroppen och håller därmed blodsockernivån jämn. Sockret är obehandlat och innehåller en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter, samt aminosyror.

Ingredienser

1 portion

Muffinssmet

  • 3 st ägg
  • 1 dl valfri sötning (jag använde mig av indiansocker)
  • 100 g mjölkfritt smör / kokosolja
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 dl hasselnötsmjölk (osötad)
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 150 g frysta blåbär

Krispig topping

  • 4 msk mjölkfritt smör / kokosolja
  • 2 msk valfri sötning (jag använde indiansocker)
  • 8 msk hirsflingor


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst. Rör ner smält smör och mjölk.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  4. Gör den krispiga toppingen; Smält smör i en kastrull och blanda i socker och hirsflingor.
  5. Placera ut muffinsformar på en plåt eller använd dig av en muffinsplåt.
  6. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna. Avsluta med den krispiga toppingen.
  7. Grädda i cirka 15 minuter.