Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbär och citronkladdkaka med flingsalt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kladdkaka, snabbt, enkelt och gott!
Nybakad, vispad grädde och en kopp kaffe…ja så enkelt det kan va!
Rör ihop och sjuss in i ugnen…

Ingredienser

1 Rund form

Kladdkaka

  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 1,5 dl färska blåbär
  • 1 st rivet skal av citron
  • 2 ägg
  • Strö lite flingsalt på toppen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Rör samman de torra ingredienserna i en skål. Blanda sen ner smör och ägg. Vänd försiktigt ner blåbär och citron.
  2. Häll smeten i en folieform eller smörad bröad springform. Strö flingsalt på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna, inte i mitten!
  3. Låt svalna och servera med vispad grädde och glass!