Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biskvitårta med whisky & mandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 bitar

Mandelbotten:

  • 350 g mandel, malen
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggvitor

Glasyr:

  • 350 g mörk choklad, t ex Valhrona Manjari 64%
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 20 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl whisky

Smörkräm:

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering:

  • kakao, att pudra över

Så här gör du

  1. Mandelbotten: Blanda ihop malen mandel, socker och äggvitor och häll smeten i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 10 minuter.
  2. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och häll över den hackade chokladen. Rör till en slät smet, tillsätt smör och whisky och rör slätt. Häll glasyren över kakan och låt stå i kyl över natten innan du serverar så att smakerna hinner komma fram.
  3. Smörkräm: Vispa ihop smör och vaniljsocker till en luftig kräm och garnera tårtan med smörkräm och pudrad kakao.