Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bibim oumph

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Med koreansk sås, kimchi, morötter, rödbetsgroddar och stekt ägg. Här kan du välja att steka de svarvade grönsakerna i stället för att äta dem råa om du skulle föredra det. Hittar du inte gochujangsåsen kan du blanda lika delar sweet chilisås och teriyakisås i stället.

Ingredienser

4 portioner
  • ½ isbergsallad eller 1 romansallad
  • ½ zucchini
  • 2 morötter
  • 1 rödbeta
  • 2 dl edamamebönor
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 2 dl kimchi
  • 1 påse, 280 g Oumph chunk naturell
  • 1 dl gochujang sås, koreansk sås som finns i asiatiska matbutiker
  • 4 ägg
  • smör och olja till stekning

Tillbehör

  • koriander
  • sesamfrön
  • rödbetsgroddar eller alfa alfagroddar

Så här gör du

  1. Strimla salladen och svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller skär den i tunna strimlor på längden.
  2. Skala och svarva morötterna och rödbetan.
  3. Lägg salladen i botten på fyra skålar. Lägg grönsakerna i grupper i skålarna. Lägg i kimchin i skålarna.
  4. Stek oumphen i smör och olja. Vänd oumphen i den koreanska såsen och lägg i mitten i skålarna.
  5. Stek äggen och lägg på.
  6. Servering: Servera med koriander, sesamfrön och rödbetsgroddar.