Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffspett med heta grönsaksspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Härliga grillspett med härliga grönsaker är en fröjd för såväl ögat som magen!

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g rostas/oxfilé/ryggbiff i bit
rapsolja

  • HP Original BBQ sauce classic woodsmoke
  • 
flingsalt

  • körsbärstomater på kvist

  • Dippsås:

  • 3 msk hackad rucola

  • 1 burk lätt crème fraiche

  • 1 tsk dijonsenap, provencale

  • salt

  • peppar

  • Grönsaksspett:

  • zucchini

  • stora champinjoner

  • små färska lökar, förvällda
  • 
träspett, väl blötlagda

  • rapsolja

  • flingsalt

  • chilikrydda

Så här gör du

  1. 
Rör eller mixa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå och dra.

  2. Skär köttet i jämna, lika stora bitar. Trä upp dem på väl blötlagda spett.
  3. 
Pensla spetten med olja runtom. Strö över salt. Pensla tomaterna med olja.

  4. Grilla spetten runtom på het grill. Pensla på BBQ-sauce, när det återstår en kort stund av grilltiden. Grilla de hela tomatkvistarna samtidigt.

  5. Dela svamparna i halvor och varva på väl blötlagda spett med bitar av zucchini och lökar. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om, cirka 5 minuter. Strö över flingsalt, gärna smaksatt med chili.

  6. Servera de olika spetten ihop med dippsås.