Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 72 st har redan röstat

Jennie Walldéns biffsallad med glasnudlar är så god och fräsch – måste testas!

Ingredienser

1 portion

Sallad: 

  • 500 gr välmarmorerad ryggbiff i skivor 
  • 250 gr glasnudlar 
  • 1 gurka 
  • 1 morot 
  • 10 cm rättika
  • 1 näve sockerärtor 
  • 70 gr babyspenat 
  • 100 gr jordnötter 
  • 3 salladslökar 
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta 
  • Smör och neutral olja att steka i

Dressing: 

  • 2 lime 
  • 3 msk fisksås
  •   2 ,5 msk palmsocker eller farinsocker 
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 röd chilifrukt, finhackad 

Så här gör du

  1. 1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan. 
  2. 2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål. 
  3. 3. Skala gurkan och klyv på mitten. Skrapa ur kärnorna och dela en gång till på längden. Skär gurkan sen i tärningar. Skär morot och rättika i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Grovhacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. 
  4. 4. Salta och peppra ryggbiffen. Stek i en het panna i smör och olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du som jag gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det. Skiva sedan upp och toppa glasnudelsalladen innan servering. Njut!