Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffgryta med grönpeppar och konjak

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis är gott till.

Ingredienser

4 person(er)
  • 500-600 g utskuren biff
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grönpeppar, i lag
  • 1 msk konjak, kan uteslutas
  • 1-1,5 dl cornichonger
  • 1 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök och morötter i smör i en traktörpanna. Tillsätt resten av ingredienserna, utom cornichoner och persilja, och koka upp.
  4. Blanda ner köttet och koka under lock cirka 15 minuter. Vänd ner cornichonerna, smaka av med salt och strö över persilja.