Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffar med vitkålssallad och örtsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Biffar med vitkålssallad och örtsås
Hans Desser

Enkel och god LCHF-mat att äta en vanlig vardag eller bjuda på. Grillade paprikor finns i välsorterade affärer, ofta ihop med oliverna.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paket bacon
  • 1 schalottenlök
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 500 g nötfärs
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 3 grillade röda paprikor
  • 1 stor bit vitkål
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl fet yoghurt
  • 1 tsk örtkrydda

Så här gör du

  1. Klipp eller skär baconen i bitar och stek den.
  2. Hacka löken och stek i fett.
  3. Lägg bacon och lök i en skål och tillsätt grädde, salt och peppar och nötfärs.
  4. Blanda ordentligt och forma biffar. Stek dem i fett så att de får fin färg och blir genomstekta.
  5. Strimla vitkålen fint och skär de grillade röda paprikorna i bitar.
  6. Blanda i hackad mynta, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda crème fraiche, yoghurt och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar.
Du kanske även gillar