Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff Rydberg – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 70 st har redan röstat
Biff Rydberg – recept
Anna Hållams

Lättlagat recept på klassiska maträtten Biff Rydberg. Tärnad potatis, mört kött och äggula toppad med härlig persilja. Husmanskost med få men goda ingredienser – middag när den är som bäst. Det här är en extra lyxig Biff Rydberg med oxfilé. En slags pyttipanna de luxe. Laga och njut!

Tips: Servera din Biff Rydberg med en läcker senapskräm. Här är Leif Mannerströms bästa recept.

Läs också: Godaste Wallenbergaren med potatispuré!

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g oxfilé eller biff i tärningar om 2x2 cm
  • 2 gula lökar, hackade
  • 800 g tärnad potatis
  • 4 äggulor
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • persilja

Så här gör du

  1. Stek potatisen gyllene i smör och krydda med salt. Låt rinna av.
  2. Stek löken mjuk i smör på medelvärme, krydda med salt.
  3. Stek köttet hastigt i smör så att det får fin färg. Låt överflödigt fett rinna av.
  4. Servera allt så nylagat som möjligt! Toppa med rå äggula och strimlad persilja!
Du kanske även gillar