Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff Rydberg – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Lättlagat recept på klassiska maträtten Biff Rydberg. Tärnad potatis, mört kött och äggula toppad med härlig persilja. Husmanskost med få men goda ingredienser – middag när den är som bäst. Det här är en extra lyxig Biff Rydberg med oxfilé. En slags pyttipanna de luxe. Laga och njut!

Tips: Servera din Biff Rydberg med en läcker senapskräm. Här är Leif Mannerströms bästa recept.

Läs också: Godaste Wallenbergaren med potatispuré!

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g oxfilé eller biff i tärningar om 2x2 cm
  • 2 gula lökar, hackade
  • 800 g tärnad potatis
  • 4 äggulor
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • persilja

Så här gör du

  1. Stek potatisen gyllene i smör och krydda med salt. Låt rinna av.
  2. Stek löken mjuk i smör på medelvärme, krydda med salt.
  3. Stek köttet hastigt i smör så att det får fin färg. Låt överflödigt fett rinna av.
  4. Servera allt så nylagat som möjligt! Toppa med rå äggula och strimlad persilja!