Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff ramen

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fräsch och mättande bowl med oväntade smaker. Strö över jordnötter och garnera med lite koriander.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g biff
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 paket glasnudlar
  • 2 bok soy
  • 1 mango
  • 2 salladslök
  • 1 röd chili
  • 1 morot
  • 1 l köttbuljong eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • koriander
  • 1 dl jordnötter, grovt hackade

Så här gör du

  1. Strimla och stek biffen i olja, salta och peppra.
  2. Ansa och dela på svamparna fräs dem i olja och salta och peppra.
  3. Koka glasnudlarna enligt förpackningen, det brukar räcka med att lägga glasnudlarna i hett vatten.
  4. Dela bok soyen på längden i fyra delar vardera. Skala och skär mangon i centimeterstora kuber, strimla salladslöken och chilin och blanda med mangon.
  5. Servering: Lägg upp biffen, shiitaken, nudlarna och mangon i grupper i portionsskålar. Skala och svarva moroten eller skär den i fina i strimlor. Lägg i bok soy och lägg på morötterna i skålarna.
  6. Koka upp buljongen. Häll buljongen i skålarna och toppa med koriander och jordnötter.