Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med rödvinssås med hasselbackspotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Rödvinssåsen är fantastiskt god och tillsammans med hasselbackspotatis och ryggbiff smakar det magiskt.

Läs också: Klassiskt recept på Hasselbackspotatis – godaste receptet

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g ryggbiff med fettkappa
  • 20 små potatisar
  • 2 msk smält smör
  • En generös nypa havssalt
  • Svartpeppar

Rödvinssås

  • 150 rött vin
  • juice från nötkött
  • 100 köttbuljong
  • 1 msk mjöl
  • 1 rödlök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 ° C och smält smör i en kastrull.
  2. Placera potatisen på en träslev, lägg potatisen i håligheten och skär ner, sleven kommer att hindra dig från att skära hela vägen igenom.
  3. När du är klar, placera alla potatisar med den skivade sidan uppåt i en långpanna och pensla var och en med det smälta smöret och ger en bra stänk av grovt havssalt och peppar. Rosta i cirka 45 minuter eller tills de lagade rakt igenom och gyllenbruna.
  4. Salta och svartpeppra köttet generöst. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida. Överför biffar till en tallrik, täck med folie och låt dem vila så köttsaften stannar i köttet. Spara eventuell köttsaft i stekpannan.
  5. Finhacka rödlöken stek i samma panna som köttet stektes i, när löken är mjuk fortsätt med vätskan.
  6. Hetta upp stekpannan och tillsätt rött vin och buljongen och låt sjuda i några minuter. Tillsätt mjölet, blanda väl och låt det sjuda i några minuter före servering.