Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med gyllene rotfrukter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Avsluta veckan med en saftig köttbit. Rostade rotfrukter och en klick bearnaisekryddad crème fraiche smakar fint till. Denna goda rätt passar dig som upptäckt den nya dash-dieten!

Ingredienser

4 PORTIONER

Gyllene rotfrukter

  • 1 blomkål
  • 2 sötpotatisar
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja

Bearnaisekryddad lätt-crème fraiche

  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 ⁄2 schalottenlök, finhackad
  • 1 krm pressad citronsaft

Biff

  • 500 g biff i fyra skivor
  • salt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär blomkålen i bitar och sötpotatisen i skivor eller klyftor. Skiva potatisen och skär löken i klyftor.
  3. Lägg allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över rapsoljan.
  4. Tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Vänd allt efter halva tiden.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till lätt-crème fraichen.
  6. Stek biffen på båda sidor i ett par minuter, salta och peppra.
  7. Servera biffen med de rostade kål- och rotfrukterna, och lätt-bean i en skål bredvid.