Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff i snöre

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

God rätt med kokt kött och grönsaker som är snabblagad, snäll och omtyckt av såväl barn som vuxna. Välj grönsaker efter egen smak. Nedan följer mitt förslag men det går bra med vilka som helst.

Ingredienser

6 personer
  • Drygt 1 kg oxfilé i 6 bitar
  • Bindgarn
  • 2 1/2 oxbuljong
  • Minimorötter
  • Salladslök
  • Broccoli eller romanesco
  • Sockerärtor
  • Röd-, gul - eller polkabetor
  • Potatis

Basilikaröra

  • 1 basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Salt

Så här gör du

  1. Bind ett snöre runt varje köttbit så att bitarna blir runda och fina. Låt en lång bit av snöret vara kvar så att köttbitarna lätt kan plockas upp ur buljongen.
  2. Blanda alla ingredienser till basilikaröran i en mixer. Kör till en slät röra. Smaka av med salt.
  3. Koka upp buljongen.
  4. Skala och ansa grönsakerna. Dela betor och andra större grönsaker med lång koktid i klyftor.
  5. Koka grönsakerna nästan mjuka i buljongen. Ta upp dem och lägg dem på ett fat. Täck med plastfilm så behåller de värmen.
  6. Ta undan en liter av buljongen som ska användas till serveringen. Koka upp resten av buljongen i en vid kastrull. Lägg ner köttbitarna och låt snörena hänga över kanten. Se till att buljongen täcker köttbitarna.
  7. Låt sjuda i cirka 58 minuter eller tills de är vackert rosa inuti.
  8. Fördela grönsakerna på sex djupa tallrikar. Lägg köttet i mitten. Koka upp den sparade buljongen. Sila den och häll den över köttet.
  9. Servera med basilikaröran och eventuellt bröd.