Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bibimbap med pulled pork

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Bibimbap är en koreansk rätt där kokt ris serveras med olika tillbehör. Vi har valt spenat, gurka, ägg och pulled pork. Gör du köttet i förväg går den här rätten att slänga ihop på nolltid, vilken vardagskväll som helst!

Här hittar du ett grundrecept på pulled pork.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner sushiris
  • ½-1 sats pulled pork
  • 4 ägg

Marinerad gurka:

  • 1 gurka
  • 1 liten torkad piri piri
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger

Spenat:

  • 1 stor påse färsk spenat
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • flingsalt

Till servering:

  • gochujang (koreansk chilisås)

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningar på paketet.
  2. Marinerad gurka: Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin, och blanda den med smulad piri piri, soja och vinäger.
  3. Spenat: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna, häll över sesamoljan och lägg i spenaten, låt den mjukna och smaka av med salt. Ta upp spenaten och stek fyra ägg i lite mer sesamolja.
  4. Lägg upp det kokta riset i fyra portionsskålar, värm upp köttet och lägg det på riset. Fortsätt med spenaten, gurkan och äggen. Strö eventuellt över ytterligare lite sesamfrön och servera med chilisås.