Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bibimbap – koreansk pyttipanna

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Koreansk pyttipanna som serveras i skål. Bibimbap betyder rört ris, meningen är att man ska röra ihop alla ingredienser när man äter.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl kokt rundkornigt koreansk eller japanskt ris eller råris
  • 400 g oxfilé eller biff
  • ½ rödlök
  • 1 morot, röd eller vanlig
  • 4 dl edamamebönor
  • 2 dl kimchi
  • 4 ägg

Tillbehör

  • 1 dl Katzusås, korensk sås eller srirashasås
  • räkchips, finns i asiatiska matbutiker
  • thaibasilika

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Skär köttet i små bitar.
  3. Skala och skiva löken tunt gärna på en mandolin.
  4. Skala och strimla moroten fint.
  5. Servering. Lägg upp riset i portionsskålar. Lägg i köttet, löken, moroten, edamamebönor och kimchi i grupper. Stek äggen och lägg på. Servera med Katzusås och räkchips. Garnera med thaibasilika.