Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Belugalinssallad med granatäpplekärnor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Här samsas flera goda smaker med varandra. Knaprig blekselleri, röd paprika och rå blomkål. Vill du göra salladen ännu mer energirik så passar både avokado och grönmögelost bra.

Ingredienser

1 portion
  • ½ savojkål
  • 1 dl beluga, puy eller gröna linser
  • 2 dl lantbuljong
  • 1 tsk soja
  • en bit blomkål
  • en bit röd paprika
  • 1 stjälk blekselleri

Dressing:

  • ½ tsk vit vinäger/citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar

Till servering:

  • ½ dl granatäpplekärnor flingsalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg savoykålhuvudet i en stor kastrull och koka ett par minuter. Lossa med vass kniv och låt rinna av.
  2. Koka linserna mjuka i lantbuljong och soja i cirka 20 minuter (sojan ersätter salt och gör att linserna behåller sin fina färg) Låt rinna av.
  3. Finhacka blomkål och paprika. Skiva bleksellerin. Vänd ihop med linser och övrigt grönt.
  4. Lägg savoykålbladet på en bädd av rucola och fyll på med sallad. Toppa med granatäpplekärnor och skeda dressingen över. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.