Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bellini – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Bellini är en klassisk italiensk champagnedrink med frisk persikosmak och bubbel. Bellini introducerades för drinkälskare i Venedig på 1940-talet. Den är enkel att göra och mycket frisk. Gör den på färska vita persikor eller på persikojuice eller puré. Vilken typ av bubbel du toppar drinken med väljer du själv men vill du ha den hel-italiensk är det prosecco som gäller.

Läs också: Så gör du en klassisk cosmopolitan

Läs också: Skillnaden mellan champagne, cava och prosecco

Fler drinkrecept hittar du här.

Ingredienser

2 glas
  • 4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
  • 30 cl kall champagne eller mousserande vin

Så här gör du

  1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Väljer du persikopuré är ska den vara väl kyld.
  2. Häll persikomoset i två champagneglas.Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast.
  3. Fyll upp glasen med champagne, cava, prosecco eller annat mousserande vin. Rör om och servera direkt.