Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Belgiska våfflor med rårörda hallon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Belgiska våfflor med rårörda hallon

Belgiska våfflor gräddas bäst i ett belgiskt våffeljärn för att bli riktigt fluffiga, höga och fina.

Ingredienser

1 portion
  • 2 ägg
  • 125 g smör
  • 21 ⁄2dlmjölk
  • 2 dl vatten eller sodavatten
  • 15 g jäst
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 3 ⁄4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 3 ⁄4 dl vetemjöl

Hallongrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon

Rårörda hallon

  • 4 dl hallon
  • 3 msk strösocker

Så här gör du

  1. Knäck äggen och separera äggulorna från äggvitorna. Lägg äggvitorna i en ren och torr skål och gulorna i en separat skål.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och vattnet i smöret och värm till 37 grader.
  3. Smula ner jästen i en bunke och häll på vätskan. Vispa i äggulorna, salt, socker, vaniljsocker och vetemjöl i vätskan. Rör tills det blir en jämn smet.
  4. Vispa upp äggvitorna och vänd ner i smeten. Låt sedan smeten vila i 20 minuter.
  5. Hallongrädde: Vispa upp grädden, mosa hallonen grovt med en gaffel och rör ner i grädden.
  6. Rårörda hallon: Blanda hallonen som ska råröras med socker, rör om och låt stå i cirka 10 minuter tills sockret smält.
  7. Gräddning & servering: Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn, om du har. Om du inte använder teflonjärn ska du pensla våffeljärnet med smör mellan gräddningarna. Servera med hallongrädde och rårörda hallon.
Du kanske även gillar