Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Belgiska musslor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 1,5 färska blåmusslor
  • 3 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • eventuellt maizena
  • eventuellt salt
  • nymalen vitpeppar
  • 6 st persiljeblad från sex kvistar

Så här gör du

  1. Tvätta och skrubba musslorna väl, ta bort alla som är skadade eller inte levande samt allt ”skägg” som brukar sitta mellan skalen.
  2. Skala och hacka schalottenlöken, skär vitlöken i bitar. Hetta upp 3 matskedar olivolja i en stor gryta och fräs lök och vitlök några sekunder, det får inte brännas. Häll i musslorna, vinet och vattnet, lägg på lock och låt det hela koka kraftigt cirka 3 minuter.
  3. Lyft upp musslorna, sortera bort dem som inte öppnat sig. Täck med plastfilm.
  4. Koka ihop fonden till önskad smak, red eventuellt av med lite maizena utrört i kallt vatten. Salta om det behövs. Mal i vitpeppar, hacka persiljan lätt och lägg den i spadet. Tillsätt resten av olivoljan.
  5. Lägg upp musslorna i portions