Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bbq-kyckling med bönsalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklingfiléer

Marinad

  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 bitar riven färsk ingefära
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk svartpeppar

Salsa

  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1/2 röd spansk chilifrukt
  • 1/2 tsk ancho chili
  • 1 röd plommontomat
  • 1 gul plommontomat
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • salt, peppar
  • eventuellt socker

Så här gör du

  1. Dela kycklingfiléerna på längden­ till platta skivor. Blanda vitlök, ingefära­, ­ketchup, soja, honung, sesamolja, ­citronsaft och svartpeppar till en ­marinad i en plastpåse. Lägg filéerna i marinaden, cirka 2 timmar.
  2. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tärnad röd paprika, urkärnad hackad röd chili och ancho chili. Koka under omrörning, cirka 10 minuter. Tillsätt urkärnade och tärnade plommontomater och kokta svarta bönor. Låt salsan blir varm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på var sida eller tills de är genomgrillade. Servera med salsan.