Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bars med bovetepuffar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Dessa bars med pistaschnötter, kardemumma och agavesirap är täckta med mörk och vit choklad. Går bra att frysa in, om ni, mot förtvivlan inte äter upp alla på en gång.

Ingredienser

12 bitar

  • 100 g bovetepuffar
  • 
1 msk malen kanel

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 100 g skalade pistaschnötter

  • 100 g mandelspån

  • 1/2 dl agavesirap

  • 150 g mörk choklad

  • 50 g vit choklad

  • 30 g skalade hackade pistaschnötter


Så här gör du

  1. Blanda bovetepuffar med kanel, ­kardemumma, nötter och mandel i en skål. Häll i agavesirap och blanda om.

  2. Smält den mörka chokladen i ett vatten­­bad. Blanda ner hälften av ­chokladen i skålen och blanda om. Lägg blandningen i en form, cirka 20 x 25 cm. Platta till och häll resten av chokladen över.

  3. Smält den vita chokladen över ett ­vattenbad, ringla den ovanpå bars-smeten och strö på hackade ­pistaschnötter. Ställ kallt i två timmar. Skär i lagom stora bars.