Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Barnens kalastårta i flera lager

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Marshmallows, choklad och en maffig klubba pryder den här festliga tårtan. Du använder så klart ditt eget favoritgodis.

Ingredienser

1 portion

Sockerkaksbotten

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör och ströbröd till formen

Rosa frosting

  • 125 g smör, mjukt
  • 9 –10 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost, till exempel Philadelphiaost
  • eventuellt några droppar färskpressad citronsaft
  • några droppar röd hushållsfärg, finns till exempel på Panduro

Till montering

  • 1 dl hallonsylt

Till garnering

  • 10 marshmallows i olika färger
  • 1 dl små marshmallows
  • 1 marshmallowklubba
  • 2 dl dragerade chokladkarameller

Så här gör du

  1. Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2–2 liter (utan hål i mitten).
  2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken i smöret. Vispa upp ägg och socker tills det är fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd i de torra ingredienserna och häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 50–55 minuter. Låt kakan vila i formen i 5 minuter innan du vänder upp den på ett galler eller ett fat. Låt kakan svalna under formen.
  5. Rosa frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan i färskost och fortsätt vispa tills frostingen är jämn och fin. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft och röd hushållsfärg.
  6. Fyll frostingen i en spritspåse.
  7. Montering: Skär upp kakan i tre bottnar. Lägg på sylt och spritsa på frosting på två av bottnarna. Lägg ihop bottnarna och spritsa frosting överst på tårtan. Bred ut frostingen i ett jämnt lager och garnera med marshmallows, klubba och dragerade chokladkarameller.