Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bánh mì med pulled pork

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bánh mì är vietnamesiska baguetter, en korsning mellan Frankrike och Vietnam. Här fyller vi dem med pulled pork, chilimajonnäs och picklade rotfrukter. Det mesta i denna rätt går att förbereda i förväg, för att sedan slängas ihop på nolltid!

Här hittar du ett grundrecept på pulled pork.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 baguette, gärna surdeg
  • ½ sats pulled pork
  • 1 kruka koriander
  • ½ gurka

Picklade rotfrukter:

  • 2 mellanstora eller 4 små morötter
  • 1 liten rättika
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 3 dl vatten

Chilimajonnäs:

  • 2 äggulor
  • ½ tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 liten piri piri, torkad
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja

Så här gör du

  1. Picklade rotfrukter: Skala morötter och rättika och skär dem i tunna stavar, cirka 1 decimeter långa. Koka upp socker, ättikssprit och vatten och häll lagen över rotfrukterna i en skål. Låt svalna och ställ i kylen över natten.
  2. Chilimajonnäs: Blanda äggulor, salt, vitlök, smulad chili och vinäger i en bunke. Vispa antingen ner oljan med en ballongvisp, först droppvis och sedan snabbare - eller använd en stavmixer, då blir majonnäsen tjockare och skär sig inte lika lätt.
  3. Dela baguetten i fyra bitar, skär upp bitarna, men låt dem sitta ihop i ena långsidan. Bred på majonnäs på både över- och underhalvan. Skiva gurkan och lägg i gurkskivor, koriander, rotfrukter och till sist köttet.