Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananpannkakor med citron & sirap

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Glutenfritt! Gyllenbruna bananpannkakor med gräddig crème fraiche, söt lönnsirap och fräsch citron – hur smarrigt som helst! Gott som efterrätt eller till en lyxig brunch.

Ingredienser

8 stycken
  • 2 ägg
  • 1 ½ msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 1 banan
  • 2 msk smält smör
  • smör till stekning

Tillbehör

  • 2 bananer
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal

Så här gör du

  1. Vispa upp ägg, majsstärkelse och vaniljsocker. Vispa i bovetemjöl, salt, kardemumma och lite mjölk i taget.
  2. Mosa bananen och vispa ner den och det smälta smöret i smeten och låt den svälla i 20 minuter.
  3. Stek små pannkakor i smör på båda sidor.
  4. Servera med skivad banan, lönnsirap och crème fraiche. Riv lite citronskal över.