Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananmuffins

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Bananmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mättande och glutenfria muffins som passar bra till en kopp latte eller en kopp te. Perfekta att servera på brunchen eller som mellanmål. Dessa godingar är fria från socker, och får istället sin sötma från bananer och kokossocker.

Ingredienser

12 stycken
  • 2 bananer, mogna
  • 3 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt, eller enligt recept nedan)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl olja, till exempel rapsolja
  • 12 bananchips
  • 2 msk riven kokos

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg stora pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.
  3. Skala och mosa bananerna.
  4. Vispa upp ägg och kokossocker i en separat skål. Vispa tills det blir fluffigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  6. Vispa ner oljan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör i de mosade bananerna.
  7. Häll upp smeten i formarna, häll inte ända upp till kanten lämna cirka ½ centimeter.
  8. Lägg på ett bananchips på varje muffins och strö över lite kokos.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Du kanske även gillar