Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banan- och valnötsbröd

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ett riktigt ljuvligt och lättbakat bananbröd. Gott till frukost eller som mellanmål.

Ingredienser

1 bitar
  • 5 dl glutenfri mjölmix (jag blandade samman ris-, mandel- och quinoamjöl)
  • 3 st mogna bananer
  • 3 st ekologiska ägg
  • 50 g smält kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 dl kakao nibs
  • 1 dl hackade valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att mosa bananerna. Blanda sedan samman alla ingredienser i en stor skål.
  3. Sätt bakplåtspapper i en avlång brödform eller smörj den med kokosolja och bröa med mandelmjöl. Häll brödsmeten i formen och toppa med lite hackade valnötter och kakao nibs.
  4. Grädda i ca 35-40 minuter.