Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad ricotta med stekt mangold, ruccola och spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Bakad ricotta med stekt mangold, ruccola och spenat
Evelina Borneling

Den bakade ricottan är supergod enkel lunch eller som tillbehör till fisk, kycklingen eller kött!

Ingredienser

2 portion
  • 200 g ricotta
  • 1 Ägg
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar efter smak
  • 2 Näve blandad mangold, spenat och ruccola
  • 2 tsk olivolja till stekning
  • 0,5 Röd paprika skivad
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • 2 msk Riven parmesanost
  • 2 tsk flytande honung

Så här gör du

  1. Att ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman ricotta, ägg och kryddor. Lägg smeten i två runda små formar. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. När den är riktigt varm släng i tunnskivad paprika och salladen. Stänk över vinägern. Låt ligga cirka 20 sekunder innan du rör i det. Vänd lite lätt på allt, det ska stekas snabbt och inte mer än en minut.
  4. Servera ricottan med ringlad honung och salladen toppat med riven parmesanost.
Du kanske även gillar