Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baguette med örtomelett, ricotta och grillad paprika

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Omelett mättar och är gott såväl varmt som kallt i smörgås. Ricottan passar fint till den grillade paprikan. Satsa gärna på en dyrare paprika som är inlagd i olja.

Ingredienser

4 portioner

Omelett:

  • 6 st ägg
  • 4 msk standard mjölk, (3%)
  • 2 dl örter, hackade
  • 100 g parmesan, riven
  • salt och svartpeppar
  • smör och rapsolja, att steka i

Till servering:

  • 4 st baguetter
  • 4 st hela grillade, inlagda paprikor, (finns på burk)
  • 2 dl ricotta, (eller annan färskost)

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, hackade örter, parmesan samt salt och svartpeppar.
  2. Värm upp en stekpanna med smör och rapsolja. Häll i hälften av omelettsmeten i pannan. Rör försiktigt i smeten den första minuten, låt sen omeletten grädda färdigt på låg värme tills den stannat och fått en fin stekyta på undersidan. Det tar cirka 8–10 minuter. Stjälp upp omeletten på en tallrik och grädda sedan ytterligare en omelett av smeten som är kvar.
  3. Dela baguetterna på hälften. Strimla paprikan grovt. Bred rikligt med ricotta på baguetternas bottenhalvor. Dela omeletterna på mitten och lägg en halva på varje baguette (vik eventuellt dubbelt). Toppa med grovstrimlad paprika samt lite flingsalt och svartpeppar. Lägg på baguetternas överdelar.