Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindat kycklingbröst med paprika och oliver

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En härlig rätt som nästan lagar sig själv. Kycklingbrösten blir så mycket saftigare när de lindas med baconskivor.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 kycklingbröst
  • 8 skivor bacon
  • svartpeppar
  • smör till stekning

Grillade paprikor

  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 1 romansallad
  • rosmarin
  • 1 dl svarta oliver

Så här gör du

  1. Peppra kycklingen. Linda baconskivorna runt kycklingen.
  2. Stek de baconlindade kycklingbrösten runt om och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
  4. Kärna ur och skär paprikorna i fyra bitar vardera.
  5. Pensla paprikabitarna med olja och lägg dem i en grillpanna eller på grillen.
  6. Grilla tills de fått fin färg på skalsidan. Salta och peppra.
  7. Lägg upp allt på ett fat med salladen. Toppa med oliver och rosmarin.