Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade kycklingrullader med morotstsatsiki

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 211 st har redan röstat

Baconlindade kycklingrullader på potatisbädd med morotstsatsiki.

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • salt, svartpeppar
  • 1 ask färskost med paprika och chili, 125 g
  • 2 paket bacon, à 140 g
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad

Morotstsatsiki

  • 3-4 morötter ca 400 gram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt efter smak
  • 1 krm svartpeppar efter smak
  • 1 msk olivolja med citronsmak

Så här gör du

  1. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
  2. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad.
  3. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.
  4. Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter på 225 grader. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
  5. Morotstsatsiki: Skala och riv morötter. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak. Garnera med färsk eller torkad oregano.