Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindade dadlar, med rökig touch

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Enkel och utsökt rätt som passar utmärkt till fördrinken vid bjudning. Räkna ca max tre dadlar per person då dom är väldigt mäktiga.

Ingredienser

4 portion
  • 12 dadlar
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 msk bbq-sauce med hickorysmak

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur dadlarna.
  3. Dela baconskivorna på mitten så de blir hälften så långa.
  4. Pensla baconskivorna med ett tunt lager av den rökiga hickory-såsen. (Jag använder Caj P:s BBQ Oil: Smokey hickory, men det funkar säkert med vilken som helst).
  5. Rulla in dadlarna i baconskivorna så de täcker dessa som på bilden och sätt en tandpetare i, dels för att hålla baconet på plats och dels för att hålla i sedan då de blir ganska kladdiga.
  6. Lägg på ugnsfast form och kör in i ugnen i 10-15 minuter.
  7. Färdiga att äta när de fått kallna nån minut!