Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Baconlindad vit sparris med ramslökshollandaise

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Tråkig sparris? Höj smaken med bacon omlindat och god hollandaise.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 knippen (cirka 16 stycken) sparris
  • 2 paket bacon

Hollandaise

  • 125-150 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 citron, saften
  • 1 msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 knippe ramslök
  • 30 g babyspenat
  • mald svartpeppar

Så här gör du

  1. Smält smöret och dra av kastrullen från värmen.
  2. Vispa äggulorna, citronsaft, vatten och salt i ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt till ett skum. Dra av från värmen, ställ kastrullen eller bunken på en blöt disktrasa så den står stadigt och tillsätt smöret i en fin stråle, vispa under tiden.
  3. Hacka ramslöken. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten, koka upp och lyft upp spenaten och lägg den i iskallt vatten. Häll av spenaten och låt den rinna av på en bit hushållspapper, pressa ur vattnet noga.
  4. Mixa ramslöken och spenaten i en mixer, blanda ner i såsen.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig. Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper.
  6. Linda in varje sparris i en skiva bacon. Stek sparrisen på medelvärme. Servera med ramslökshollandaise och garnera faten med färsk ramslök och spenatblad. Strö över mald svartpeppar.