Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bacalao- recept à la Hilde La Spada

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Recept för fest!! Tomat baserade bacalao gryta. Bacalao är väl lämpad om du har många gäster som besöker, eftersom det är så lätt att göra i stora mängder.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg klipfish, späddes och renades
  • 0,8 kg potatis
  • 4 morötter
  • 2 st stor lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 600 g tomatkross
  • 50 g tomatpuré
  • 2 dl törr vitvin
  • 50 g oliv, svart
  • 150 g bacon

Så här gör du

  1. Skära klipfish i bitar av 3-4 cm.
  2. Skär potatis,morötter, lök och paprika i skivor och finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull.
  4. Lägg klipfish , potatis, morötter , lök, paprika, chili, vitlök och krossade tomater lager i kastrull.
  5. Rör om tomatpureen i vitvinen och häll det i kastrullen.
  6. Koka och lämna och sjud på svag värme ca 1 timme, företrädesvis längre. Skaka det lätt panorera ibland, men inte rör för bacalao.
  7. Stek bacon i bitar .
  8. top med bacon och kärnfria oliver strax före servering. Servera med gott bröd bredvid. ex vitlokbröd.