Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avokadopaj med lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig krämig avokadopaj med lax och hetta från chili.

Ingredienser

6 bitar
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosnötsmjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 4 avokador
  • 1/2 lime, saften
  • 1 grön chilifrukt
  • 5 kvistar bladpersilja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g tunna skivor gravad lax
  • gräslöksstrån

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön, fiberhusk och pofiber i en bunke. Tillsätt salt och smör skuret i tärningar. Knäck i ägget och nyp ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en springform. Förgrädda pajskalet i 8 minuter och låt det sedan svalna.
  4. Skala och skär avokadorna och lägg dem i en matberedare, pressa över saften från limen. Dela chilin och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren tillsammans med persilja. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och crème fraiche och mixa alltsammans till en jämn kräm.
  5. Bred ut krämen i pajskalet och garnera med laxskivor och gräslök.