Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Avlång semla med vaniljgrädde


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En avlång semla med vaniljgrädde, som kan skäras i större eller mindre bitar.

Ingredienser

2 avlånga semlor

  • Deg: Se klassiska semlor


Pensling:


  • 1 ägg

  • 1/2 krm salt

  • 1 tsk vatten


Fyllning:


  • Se klassiska semlor


Garnera med:


  • 2 dl vaniljkräm av marsánpulver för kokning
  • 
3 dl vispgrädde
Florsocker


Så här gör du

  1. Gör degen som klassiska semlor.­ Jäs, dela och baka ut degen till två längder, jäs dem på plåten 30-40 minuter, pensla med ägg och grädda i 200 grader, 10-12 minuter. Skär av ett avlångt lock på längderna. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.­

  2. Blanda inkråmet med fyllningen som till klassiska semlor och fyll längderna. Koka vaniljkräm av marsánpulver och låt den kallna. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Spritsa eller klicka på längderna och sätt på locken och sikta över florsocker.