Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Auberginepasta med mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Rigatoni är tjocka pastarör som är perfekta när man vill att såsen ska fastna både på insidan och utsidan av pastan. Hittar man inte rigatoni i butiken går det också bra att använda penne.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 400 g rigatoni eller penne
  • 1 stor aubergine
  • solrosolja
  • 500 g mogna tomater
  • 1 mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncino eller 2 krm chiliflakes
  • ¾ dl olivolja
  • salt
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika

Så här gör du

  1. Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor som är ungefär lika tjocka som en tumme. Stek auberginen i rikligt med het solrosolja i en gryta. Stek i omgångar, och låt auberginen rinna av på hushållspapper.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.
  3. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och aubergine. Koka på ganska hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.
  5. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter.