Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergineburgare med mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Variera dina burgare och laga en vegovariant. Lägg aubergine på grillen och toppa med en bit mozzarella tills den blir mjuk och börjar smälta. Fräscht och gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 2–3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 125 g mozzarella
  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • 1 avokado + extra till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad, gemsallad (hjärtsallad)
  • 4 msk mild salsa

Så här gör du

  1. Skär auberginen i 2 ½ centimeter tjocka skivor. Pensla med olja och grilla på båda sidor. Salta och peppra. Skiva mozzarellan och lägg skivorna på auberginen när den ligger kvar på grillen. Grilla tills osten börjar bli mjuk och börjar smälta lite.
  2. Skiva löken och tomaterna och skär avokadon i klyftor.
  3. Grilla hamburgerbröden.
  4. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på auberginen, tomatskivor och rödlök. Lägg på locket och servera med salsa och gärna mer sallad och avokado.