Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg
Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

En lättlagad vegorätt som värmer och mättar. Kom ihåg att sätta på råriset i tid.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 –3 tsk röd currypasta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk färsk hackad oregano
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 salladslökar

Till garnering

  • färsk oregano

Tillbehör

  • 4 dl råris (okokt)

Så här gör du

  1. Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär auberginen och paprikan i tärningar, hacka löken.
  3. Fräs de hackade och tärnade grönsakerna i oljan.
  4. Häll på de krossade tomaterna. Rör ner currypastan och vitlöken.
  5. Låt grytan sjuda några minuter. Rör i lätt-crème fraiche och oregano.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strimla salladslöken och strö över, garnera med färsk oregano.
  8. Servera grytan med det kokta råriset.
Du kanske även gillar