Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska kräftor med ingefära, citrongräs och pepparrot

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den japanska pepparroten wasabi är egentligen inte alls släkt med den pepparrot som vi vanligtvis äter här i Sverige. Den härstammar emellertid också från Asien, närmare bestämt södra Ryssland. Här får den sällskap av andra asiatiska smaker, som ingefära och citrongräs. En härlig smakresa för kräftorna!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st stjälkar citrongräs
  • 1 st citron, stor
  • 1 st röd spansk peppar, beroende på hur stark den är
  • 10 centimeter ingefära, (1 stor rot)
  • 2,5 vatten
  • 2 dl ljus öl
  • 4 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 15 centimeter pepparrot
  • 1 kg insjö- eller flodkräftor, (tinade)

Så här gör du

  1. Skär citrongräset i mindre bitar och skär citronen i skivor. Skär pepparn på längden och skrapa bort fröna med hjälp av baksidan av en kniv. Strimla pepparn grovt. Skär ingefäran i tunna skivor. Lägg allt i en stor kastrull och slå på vatten, öl, salt och socker. Koka upp och låt koka i cirka 5 minuter.
  2. Skär pepparroten i tunna skivor och lägg i en stor skål. (Pepparroten blir besk ifall den får koka med i lagen). Slå på den heta lagen och låt svalna helt. Lägg därefter i kräftorna. Låt kräftorna ligga i lagen i minst ett dygn.