Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska hamburgare med sesamrostad sötpotatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Dessa ljuvligt goda hamburgare rekommenderar jag dig att tillaga närmaste fredag. Det asiatiska smakerna gifter sig så fint tillsammans med fläskfärsen.

Sötpotatisen tillagar du i ugnen med sesamfrön på.

Ingredienser

4 portioner

Hamburgaren:

  • 500 g Fläskfärs
  • 1 tsk Ägg
  • 1 st Röd chili
  • 2 msk Färsk ingefära
  • 1 kruka Färsk koriander
  • 1 tsk Japansk soja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1/2 st Lime
  • Salt och peppar

Asiatisk dressing:

  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 1 msk Majonäs
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 tsk Koriander
  • 1 st Lime
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Sötpotatis
  • Sesamfrön
  • Avocado
  • Gurka
  • Spetskål
  • Rödlök
  • 4 st Hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Ringla över olja, salt, peppar och sesamfrön. Blanda runt och bred ut på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen när den är varm ca. 30 min.
  3. Fortsätt med burgarna. Hacka chili och koriander. Skala ingefära och riv cirka 2 matskedar.
  4. Blanda ihop fläskfärsen med ägg. Tillsätt chili, koriander, ingefära, salt, peppar, sesamolja, soja och pressa i limejuice. Forma till fyra burgare.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  6. Stek burgarna så dom får fin färg på båda sidorna. Sen kan du låta dom bli klara i ugnen tillsammans med pommesen. Lär ta ca. 15 min.
  7. Rosta bröden. Bred sen på dressingen på botten och lock. Lägg ett blad spetskål på, fortsätt med gurka och rödlök. På med burgaren och avocado strö gärna över lite sesamfrön och sist på med locket.
1 kommentar om "Asiatiska hamburgare med sesamrostad sötpotatis"
  • Lasseivägen
    Lasseivägen

    Ett tips
    Efter det jag börjat använda Fatzers Rågkusar som hamburgerbröd så använder jag inte vanliga hamburgerbröd.
    Dom är surdegsbakade på råg- och vete-fullkornsmjöl. En väldig massa smak i dom bröden.
    Sist jag åt ett köpt hamburgerbröd blev jag tvungen att kolla så jag inte fått en tvättsvamp istället för bröd.
    Rågkusarna fins i småförpackningar för den som vill prova. Själv köper jag alltid storfacket, dom går åt.
    Lasse Z