Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiska ­lövbiffswraps


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

God måltid med inspiration från Japan. 378 kcal

Ingredienser

1 portion
  • 100 g lövbiff
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1/4 köttbuljongtärning
  • 1/4 gul lök
  • 1 dl broccoli (65 g)
  • 1 krm potatismjöl eller arrowrot
  • salt och peppar
  • 2 stora salladsblad till exempel endive- eller kruksallad
  • 2 tsk sesamfrön

Så här gör du

  1. Hetta upp 1 tsk olja i en ­kastrull och fräs ingefäran hastigt. Tillsätt soja, chiliflakes, socker, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och puttra 3-4 minuter.
  2. Strimla lövbiff. Skala och skiva lök tunt. Dela broccolin i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs löken mjuk och broccolin al dente.
  4. Höj värmen och tillsätt lövbiff och stek på hög värme hastigt. Häll på såsen och låt puttra med i cirka 2 minuter. Red av med potatismjöl eller arrowrot.
  5. Lägg upp i salladsblad och ät som wraps. Garnera med sesamfrön.
Du kanske även gillar