Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk skinkwok med savojkål och nudlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 200 g julskinka
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk finhackad färsk chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 200 g savojkål
  • 250 g äggnudlar
  • jordnötsolja till stekning

Så här gör du

  1. Strimla skinkan fint. Skala och skiva den gula löken.
  2. Blanda soja, honung och kryddor till en snabbmarinad. Lägg skinkan, löken och marinaden i en plastpåse. Förslut och låt dra i minst en halvtimme.
  3. Skölj savoykålen, ansa bort bladnerverna och strimla bladen så tunt du kan.
  4. Hetta upp oljan i en vid stekpanna eller en wok. Ta upp skinkan och löken ur marinaden, men spara vätskan.
  5. Rosta cashewnötterna lätt. Stek sedan köttet och löken i oljan.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Lägg i den strimlade kålen mot slutet och förväll hastigt.
  7. Häll av kokvattnet från nudlarna genom ett durkslag och blanda ner nudlar och kål i pannan. Tillsätt den resterande marinaden och blanda väl innan servering.