Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk råbiff med shiitakesvamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Härlig asiatisk råbiff med sojastekt shiitakesvamp och 65 graders bakat ägg.

Ingredienser

2 portion

Wasabimajonnäs

  • 1 msk Wasabi
  • 2 dl olja
  • 1 st ägg
  • 1 msk vitvinäger

Råbiffen

  • 500 g Malt kött
  • 2 msk Soja
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st lime
  • 1 dl sesamfrön

65 graders ägg

  • 2 st ägg
  • olivolja

Shiitakesvamp

  • 50 g Shiitakesvamp
  • 50 g Smör
  • 2 msk soja

Övrigt

  • gari
  • nori
  • koriander

Så här gör du

  1. Mixa olivolja, wasabipasta, vinäger samt ägg till en majonnäs och ställ i kyl till servering.
  2. Sätt ugnen på 65 grader, separera äggulan från vitan och lägg i liten skål/kopp och täck med olja. Sätt in äggen i ugnen och låt dem vara i 1 h.
  3. Efter det är det dags att blanda det malda köttet med sojan , vinägern, senap, pressad limejuice samt chiliflakes. Ställ i kylskåpet tillsvidare.
  4. Under tiden, rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna och man kan urskilja en rostad os.
  5. Dela svampen i önskvärda bitar, smält sedan smöret och rör ned sojan och stek tills vätskan blivit absorberad av svampen på medelvärme.
  6. Ta ut det malda köttet och forma råbiffar i önskad storlek och rulla kanterna i sesamfröna. Toppa sedan med det bakta ägget och servera med majonnäsen, svampen samt möjligtvis gari, nori och koriander.