Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk kålwok med sesamstekt ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Asiatisk kålwok med sesamstekt ägg
TV4.

En kålwok med bra smak från både lök, vitlök och chili – kan det vara något? Javisst, det är jättegott! Lisa Lemke har komponerat en rätt som kommer bli en favorit.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 huvud pak choi
  • 1⁄4 huvud salladskål (kinakål)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 1⁄2 dl japansk soja
  • 50 g rostade cashewnötter
  • 4 salladslökar
  • 4 ägg
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1⁄2 tsk chiliflakes 

  • salt och nymalen svartpeppar
  •  jasminris

  • smör och matolja att steka i

Så här gör du

  1. Strimla pak choi, salladskål och gul lök.
  2. Strimla vitlök och hacka skalad ingefära riktigt fint.
  3. Börja med att steka äggen i en stor stekpanna.
  4. Hetta upp på medelvärme med olja och smör och stek äggen på en sida tills äggvitan stelnat men gulan är krämig.
  5.  Toppa ägget med sesamfrön, chiliflakes och salt innan det är färdigstekt och lägg sedan äggen åt sidan.
  6. Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och fräs på hög värme kål, vitlök och ingefära.
  7.  Slå på soja, sesamolja och krydda med rikligt med nymalen svartpeppar och eventuellt salt.
  8. Låt hastigt fräsa samman och toppa sedan med strimlad salladslök och grovhackade cashewnötter.
  9. Servera genast med de stekta äggen och jasminris. 
Du kanske även gillar