Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk kålwok med sesamstekt ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gott med ingefära och chili!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 huvud pak choi
  • 1/4 huvud salladskål (kinakål)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 4 ägg
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1/2 tsk chiliflakes 

  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör och matolja att steka i

Topping

  • 4 salladslökar
  • 50 g rostade cashewnötter
  • Till servering:
  • jasminris


Så här gör du

  1. Strimla pak choi, salladskål och gul lök.
  2. Strimla vitlök och hacka skalad ingefära riktigt fint.
  3. Fortsätt med äggen. Hetta upp en stor stekpanna med olja och smör på medelvärme. Stek äggen på en sida tills äggvitan stelnat men gulan är krämig.
  4. Toppa äggen med sesamfrön, chiliflakes och salt innan det är färdigstekt och lägg sedan äggen åt sidan.
  5. Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och fräs på hög värme kålen, lök, vitlök och ingefära.
  6. Slå på soja, sesamolja och krydda med rikligt med nymalen svartpeppar och eventuellt salt.
  7. Låt hastigt fräsa samman och toppa sedan med strimlad salladslök och grovhackade cashewnötter.
  8. Servera genast med de stekta äggen och jasminris.